ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ

Aνακοινώσεις / Δηλώσεις  

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΑΣΙΟΥ ΣΩΤΗΡΑΣ/ ΚΟΛΟΚΑΣΙ-ΠΟΥΛΛΕΣ ΣΩΤΗΡΑΣ, ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (ΠΟΠ)
04.08.16

Σε συνέχεια της σχετικής δημοσίευσης της Κομισιόν στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου, εκφράζει την ευαρέσκεια του αναφορικά με την ένταξη του κολοκασιού Σωτήρας/ κολοκάσι-πούλλες Σωτήρας, ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).

Ο Σύνδεσμος μας χαιρετίζει τις δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας, κ. Νίκου Κουγιάλη ο οποίος ανέφερε ότι η κατοχύρωση αγροδιατροφικών προϊόντων ως γεωγραφικές ενδείξεις (ΠΟΠ και ΠΓΕ) δημιουργεί συνθήκες πραγματικής ανάπτυξης, καθώς θα δοθούν περισσότερα εργαλεία στους παραγωγούς αλλά και στους οργανωμένους φορείς για περαιτέρω προώθηση και προβολή του προϊόντος. Επιπρόσθετα, με τη στήριξη νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα δημιουργηθούν νέες προοπτικές απασχόλησης και ως επίσης μέσα από την κατοχύρωση των παραδοσιακών μας προϊόντων αναδεικνύεται η κυπριακή κουζίνα και γαστρονομία και εμπλουτίζεται ουσιαστικά το τουριστικό προϊόν της Κύπρου γενικότερα.

Με δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του Παναγροτικού κ. Τάσος Γιαπάνης συνεχάρει όλους τους εμπλεκόμενους που βοήθησαν στην κατοχύρωση του κολοκασιού Σωτήρας/ κολοκάσι-πούλλες Σωτήρας στο μητρώο της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και παράλληλα υπενθύμισε ότι ανάμεσα στους κύριους στόχους είναι και η κατοχύρωση του χαλουμιού ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.

Καταληκτικά, τόνισε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης για ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας είναι συνεχής και επίμονη παρά τις οικονομικές δυσκολίες του τόπου μας.