ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ

Aνακοινώσεις / Δηλώσεις  

AΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΥΨΟΥΣ 50% ΣΤΟΥΣ ΣΙΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ
15.09.16

Ο Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου, χαιρετίζει την απόφαση της Κυβέρνησης να παραχωρήσει στην καταβολή προκαταβολής ύψους 50% στους σιτοπαραγωγούς που πλήγηκαν από την ανομβρία, υπενθυμίζουμε ότι οι τελικές αποζημιώσεις που θα δοθούν θα ανέρχονται στα €18 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας, κ. Νίκο Κουγιάλη, η πληρωμή των προκαταβολών αναμένεται να καταβληθεί μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2016 και θα αρχίσει με τις ζημιές για τους σιτοπαραγωγούς. Ακολούθως, η προκαταβολή θα καλύψει τις ζημιές των υπόλοιπων αγροτικών τομέων. Σημειώνεται ότι, ο Οργανισμός Γεωργικής Ασφάλισης αδυνατεί να καλύψει τις ζημιές και τις αποζημιώσεις των σιτοπαραγωγών και ως εκ τούτου έχει αναλάβει η Κυβέρνηση.

Με δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του Παναγροτικού κ. Τάσος Γιαπάνης, επικροτεί την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να αναλάβει την καταβολή αυτών των αποζημιώσεων στους παραγωγούς μέσα από το νέο πλαίσιο αποζημιώσεων και στη συνέχεια με τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό να καλυφθούν όλες οι ζημιές των αγροτών.

Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας του Παναγροτικού υπενθυμίζει την εισήγηση της οργάνωσης του όπως δοθεί άμεσα και επιπρόσθετα αποζημιώσει λόγο της πρωτοφανούς ανομβρίας σε όλες τις εντατικά αρδευόμενες καλλιέργειες.