ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ

Aνακοινώσεις / Δηλώσεις  

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ PAPOUIS DAIRIES
14.10.16

Ο Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου, χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Εμπορίου για την υπογραφή συμφωνίας με την εταιρεία Papouis Dairies, όσον αφορά την συμμόρφωση του τυροκομείου με το διάταγμα για χρήση τουλάχιστον 20% αιγοπρόβειου γάλακτος στο χαλλούμι.

Συγκεκριμένα, οι πρώτες δειγματοληψίες επιβεβαίωσαν τη συμμόρφωση της εταιρείας σχετικά με τις ποσοστώσεις και επαναρχίζουν οι εξαγωγές των προϊόντων της Εταιρείας Papouis. Η εταιρεία που είναι συμφερόντων του Παγκύπριου Οργανισμού Αγελαδοτρόφων, έχει προχωρήσει σε εγγραφή στο μητρώο των αδειούχων χρήσης του εμπορικού σήματος, τόσο για το φρέσκο, όσο και για το ώριμο χαλλούμι στην Κύπρο αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αποτελεσματική ενέργεια του Υπουργείου Εμπορίου είχε ως αποτέλεσμα να ωθήσει και άλλες εταιρείες να εγγραφούν στο μητρώο των αδειούχων χρήσης του εμπορικού σήματος. Παράλληλα, μετά τη συμφωνία αυτή το Υπουργείο Εμπορίου δεν θα θέτει εμπόδια στην παραγωγή, πώληση και διάθεση των προϊόντων της εταιρείας Papouis  με την ονομασία χαλλούμι.

Ο Γενικός Γραμματέας του Παναγροτικού Συνδέσμου Κύπρου, κ. Αναστάσης Γιαπάνης, συγχαίρει την εταιρεία Papouis Dairies και τονίζει ότι η συμφωνία που υπογράφτηκε είναι μια κίνηση μεγάλης σημασίας για την εταιρεία, για τις κυπριακές εξαγωγές, καθώς και για την κοινή πολιτική που ακολουθείται ώστε το χαλλούμι να κατοχυρωθεί ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης. Παράλληλα, ο κ. Γιαπάνης καλεί όλα τα τυροκομεία της Κύπρου να εγγραφούν στο μητρώο των αδειούχων χρήσης του εμπορικού σήματος και να τηρούν με ευλάβεια την ποσόστωση που ορίζει το διάταγμα.