ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ

Aνακοινώσεις / Δηλώσεις  

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
29.08.16

Ο Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου, είναι στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έγκριση της πρότασης του Υπουργού Γεωργίας για καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και της έντονης χαλαζόπτωσης. Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε στην έγκριση της αποζημίωσης ύψους €19.286.000 εκατομμύρια.

Ο Υπουργός Γεωργίας, κ. Νίκος Κουγιάλης, ανέφερε ότι το ύψος της αποζημίωσης αποφασίσθηκε μετά από εκτιμήσεις που είχε το Υπουργείο Γεωργίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης, κατόπιν αιτήσεων των οποίων προέβησαν οι πληγέντες αγρότες για να αποζημιωθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η καταβολή των αποζημιώσεων θα ξεκινήσει άμεσα, από τους σιτοπαραγωγούς και παράλληλα τους παραγωγούς εσπεριδοειδών, αγκινάρας και μέσπιλων, στους οποίους θα καταβληθεί προκαταβολή 50% της αποζημίωσης για να βοηθηθούν στη σπορά. Ακολούθως, το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί σταδιακά μέχρι το τέλος του 2016 και στους υπόλοιπους δικαιούχους, μετά από την έγκριση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού.

Ο Γενικός Γραμματέας του Παναγροτικού Συνδέσμου Κύπρου, κ. Αναστάσης Γιαπάνης, χαιρετίζει την η απόφαση αυτή και τονίζει ότι είναι κίνηση ανακούφισης για πολλούς αγρότες οι οποίοι πλήγηκαν από τις καιρικές συνθήκες, σε μια οικονομική στιγμή όπου αντικειμενικά δεν ευνοεί την συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού.