ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ

Aνακοινώσεις / Δηλώσεις  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ
26.11.20

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26 Νομεβρίου 2020

Ο Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου καταδικάζει την αμέλεια μερικών ασυνείδητων γεωργών, ως προς την χρήση φυτοφαρμάκων που βρέθηκαν σε φρούτα και λαχανικά.

Ο Παναγροτικός Σύνδεσμος έχει ως κύριο μέλημα του την ενθάρρυνση της παραγωγής των τοπικών προϊόντων, αλλά και την προώθηση τους στους καταναλωτές στηρίζοντας καθημερινά την αγορά και κατανάλωση κυπριακών προϊόντων. Στόχος μας είναι οι καταναλωτές να καταναλώνουν φρέσκα, κυπριακά, ποιοτικά και φθηνά προϊόντα.

Καλούμε τους αγρότες να είναι πιο προσεκτικοί στη χρήση των φυτοφαρμάκων και να τηρήσουν όλα τα μέτρα, τους όρους και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται μετά την οποιαδήποτε χρήση των φυτοφαρμάκων, αλλά και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ως προς το ποια φυτοφάρμακα μπορούν να χρησιμοποιούν.

Επιπλέον, καλούμε το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, όπως λάβει όλα τα μέτρα και να ασκήσει περισσότερο και πιο εντατικό έλεγχο στα γεωργικά προϊόντα, έτσι ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των καταναλωτών.

Τέλος, ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία όσων αγροτών δεν τήρησαν όλους τους κανόνες προστασίας και υγιεινής ως προς τη χρήση των φυτοφαρμάκων.