ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ

Aνακοινώσεις / Δηλώσεις  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ (27-03-2019)
27.03.19

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ (27-03-2019)

 

Ο Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου κακίζει τη στάση ορισμένων πολιτικών κομμάτων που έτρεξαν να επωφεληθούν την ειρηνική πορεία την οποία διοργανώνουν οι Αγροτικές Οργανώσεις μαζί με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, την Ένωση Κοινοτήτων και άλλους φορείς.

 

Δεν θα δεχτούμε την πολιτικοποίηση της εκδήλωσης αυτής και καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει ειρηνικά χωρίς πολιτικά συνθήματα, αλλά πάντα με γνώμονα το συμφέρον το Κύπριου Αγρότη.

 

Χαιρετίζουμε την απόφαση της Κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά από αίτημα της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτηροπαραγωγών και των Αγροτικών Οργανώσεων, να παγιοποιήσει τις εκποιήσεις των υποδομών του Συνεργατισμού που αφορούν τον πρωτογενή τομέα (αποθήκες, συσκευαστήρια, ζυγιστικούς σταθμούς κλπ). Συγκεκριμένα, έχει αποφασιστεί όπως επιστραφούν στους Δήμους και Κοινότητες, αφού οι υποδομές αυτές έχουν ανεγερθεί με τον κόπο και το υστέρημα του Κύπριου Αγρότη.

 

Χαιρετίζουμε επίσης, τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών και τις διαβουλεύσεις που έχουν ξεκινήσει με τις Αγροτικές Οργανώσεις και αφορούν τις υποδομές αυτές, ώστε να παραχωρηθούν πίσω στους Αγρότες, για χρήση στον πρωτογενή τομέα και μόνο. Γι’ αυτό και κακίζουμε τις δηλώσεις κάποιων να εκμεταλλευτούν για πολιτικές σκοπιμότητες την σημερινή πορεία και που δεν έχουν στόχο το καλώς νοούμενο συμφέρον του Αγροτικού κινήματος.