ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ

Aνακοινώσεις / Δηλώσεις  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΛΟΥΜΙ
27.07.22

Ο Παναγροτικός Σύνδεσμος εκφράζει την ευαρέσκεια του, για την συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των εμπλεκόμενων κλάδων (αγελαδοτρόφων, αιγοπροβατοτρόφων και τυροκόμων), έπειτα από τις αλλεπάλληλες συναντήσεις όλων των πιο πάνω εμπλεκόμενων μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, βρέθηκε η χρυσή τομή.

Ο ζήλος, η υπομονή και η αποφασιστικότητα που έδειξαν η Κυβέρνηση, αλλά και ο Υπουργός Γεωργίας ως προς την εξεύρεση λύσης και τελικά την επίτευξη αυτής της ιστορικής συμφωνίας που ικανοποιεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη είναι μια επιτυχία και για το αγροτικό κίνημα.

Η εγγραφή στο σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης για την παραγωγή χαλλουμιού Π.Ο.Π. όλων των μεγάλων τυροκομίων, θα έχει ως αποτέλεσμα την μαζική παραγωγή χαλλουμιού Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.).

Επιπλέον, η πάγια θέση του Παναγροτικού για αύξηση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος, αλλά και του αγελαδινού γάλακτος είναι γεγονός. 

Ο Παναγροτικός Σύνδεσμος συγχαίρει όλους του εμπλεκόμενους κλάδους και ευελπιστεί ότι, η ιστορική συμφωνία και όλα όσα προνοεί θα τηρηθούν, βάζοντας την παραγωγή χαλλουμιού Π.Ο.Π ως Εθνική προτεραιότητα, για να μην χαθεί ούτε ένα λίτρο γάλα, ούτε μια θέση εργασίας, ούτε ένα κιλό εξαγωγής.