ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ

Aνακοινώσεις / Δηλώσεις  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΓΡΙΒΑ
07.12.22

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου καταδικάζει το πρόσφατο ψήφισμα που κατάθεσε το ΑΚΕΛ στην Ολομέλεια της Βουλής και το οποίο υπερψηφίστηκε από ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ και Οικολόγους, ενώ καταψηφίστηκε από τους Βουλευτές του ΔΗΣΥ, του ΕΛΑΜ και του ανεξάρτητου Ανδρέα Θεμιστοκλέους.

Στο δημοψήφισμα αυτό, χαρακτηρίζεται ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής ως «ανάξιος κάθε είδους τιμής από την Πατρίδα», γι’ αυτό και εμείς εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την απόφαση αυτή. Μια απόφαση που διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για να ικανοποιηθούν οι ιδεοληψίες συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων και οι μικροπολιτικές παρωχημένων εποχών που διχάζουν τον λαό μας.

Είναι αδιαμφησβήτητο γεγονός ότι, η ηρωική μορφή του Στρατηγού Διγενή είναι σημαντικό κεφάλαιο για την ιστορία μας. Είναι αυτός που καθοδήγησε και ενέπνευσε τον Αυξεντίου, τον Παλληκαρίδη, τον Μάτση, τους τέσσερις του Αχυρώνα Λιοπετρίου και όλους τόσους αγωνιστές του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955 – 1959.

Το ανιστόρητο αυτό ψήφισμα αποτελεί ύβρις και προσβολή για το «Χρυσούν Αριστείον Ανδρείας» και τον Μεγαλόσταυρο του Γεωργίου Α’ που πήρε ο Στρατηγός για την ανδρεία του. Αποτελεί ασέβεια και ύβρις για όλους του αγωνιστές της ΕΟΚΑ, αλλά και για τη Βουλή των Ελλήνων και την Κυπριακή Βουλή, οι οποίες απένεμαν στον Στρατηγό την ύψιστη τιμή του «Άξιου Τέκνου της Πατρίδας».

Ο Παναγροτικός δεσμεύεται να διατηρεί ζωντανή την υστεροφημία του Στρατηγού, εξιστορώντας στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας και στις γενιές που θα ακολουθήσουν το έπος της ΕΟΚΑ και τους Αγώνες του Έθνους όπου πρωτοστάτησε ο Αρχηγός Διγενής και τα παλληκάρια του. Επίσης, θα συνεχίσει να τιμά τη μνήμη του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή.

Ζητώ ο αγώνας της ΕΟΚΑ. Ζητώ ο Αρχηγός Διγενής.

Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων!