ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ

Aνακοινώσεις / Δηλώσεις  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ
25.08.20

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου, χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για περαιτέρω ενίσχυση των τομέων της αμπελουργίας και της οινοποίησης, εν όψει και της έναρξης της περιόδου του τρύγου, έπειτα από πρόταση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως ενισχύσει περαιτέρω τους γεωργούς των επιτραπέζιων ποικιλιών σταφυλιών (εκτός της οινοποίησης σουλτανίνας) και λευκόσαρκων ποικιλιών σταφυλιών οινοπαραγωγής, οι οποίες δεν ήταν επιλέξιμες στο Μέτρο του Πράσινου Τρύγου που ήδη εφαρμόστηκε προληπτικά, με το ποσό των €500.000. Επιπλέον, θα ενισχυθούν περαιτέρω και οι οινοποιητικές επιχειρήσεις με το ποσό των €167.000, έτσι ώστε να αυξήσουν την παραλαβή λευκόσαρκων ποικιλιών σταφυλιών οινοπαραγωγής.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Παναγροτικού, συγχαίρει τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, για τα νέα μέτρα στήριξης του αγροτικού τομέα με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και για τις συνεχείς διαβουλεύσεις που έχει μαζί με τις Αγροτικές Οργανώσεις για την επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που έφερε η πανδημία.