ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ

Aνακοινώσεις / Δηλώσεις  

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
01.07.16

Ο Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου χαιρετίζει τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος αναφορικά με ανακοίνωση της συντεχνίας των Δημοσίων Υπαλλήλων του Τμήματος Δασών ημερομηνίας 25 Ιουνίου 2016. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του το αρμόδιο Υπουργείο επισημαίνει τις ενέργειες που έγιναν με βάση τη νομοθετική ρύθμιση του 2011, όπου είχαν γίνει παγιοποιήσεις προσλήψεων και προαγωγών. Σημειώνουμε ότι παρόλη τη νομοθετική παγιοποίηση, το 2013 το Υπουργικό Συμβούλιο είχε προχωρήσει στην πρόσληψη όλων των απόφοιτων του Δασικού Κολλεγίου για τα έτη 2013-2015.

Επιπρόσθετα, με απόφαση της παρούσας Κυβέρνησης, η απασχόληση των Δασοπυροσβεστών και των υπόλοιπων ωρομίσθιων επεκτάθηκε από 6 σε 8 μήνες το χρόνο σε ετήσια βάση και σήμερα στο Τμήμα Δασών υπηρετούν 400 Δασοπυροσβέστες και 330 εποχικοί ωρομίσθιοι.

Όσον αφορά τον πυροσβεστικό στόλο σε οχήματα πυρόσβεσης, το 2015 το Τμήμα Δασών εξασφάλισε 8 μικρά πυροσβεστικά οχήματα και το 2016 αγοράστηκαν 4 μεγάλα, εκ των οποίων παραλήφθηκαν τα 2 και αναμένεται η παράδοση των υπολοίπων. Παράλληλα, η στελέχωση της Μονάδας Πτητικών Μέσων έχει ενισχυθεί με την πρόσληψη 2 πιλότων και αναμένεται η πρόσληψη 2 μηχανικών αεροσκαφών, ενώ αξίζει να σημειωθεί η συντήρηση και αναβάθμιση των 2 ελικοπτέρων Bell της Αστυνομίας ούτως ώστε να ενισχύσουν τις εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, το Κράτος αποζημιώνει πλήρως την εργασία για την κατάσβεση πυρκαγιών σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Κράτους, το Υπουργείο έχει πρόσφατα προωθήσει τη σταδιακή αποπαγιοποίηση θέσεων σε όλες τις βαθμίδες ανέλιξης του Τμήματος Δασών.

Εν κατακλείδι, είναι γνωστό ότι η δημιουργία, η κατάργηση, η παγιοποίηση και η αποπαγιοποίηση θέσεων πραγματοποιείται με νόμο που η Βουλή εγκρίνει και όχι με αυθαίρετη φάση κάποιου Υπουργού ή κάποιου Υπουργείου.