ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ

Aνακοινώσεις / Δηλώσεις  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου, χαιρετίζει την απόφαση της Κυβέρνησης να παραχωρήσει στην καταβολή προκαταβολής ύψους 50% στους σιτοπαραγωγούς που πλήγηκαν από την ανομβρία, υπενθυμίζουμε ότι οι τελικές αποζημιώσεις που θα δοθούν θα ανέρχονται στα €18 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου, είναι στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έγκριση της πρότασης του Υπουργού Γεωργίας για καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και της έντονης χαλαζόπτωσης. Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε στην.

Σε συνέχεια της σχετικής δημοσίευσης της Κομισιόν στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου, εκφράζει την ευαρέσκεια του αναφορικά με την ένταξη του κολοκασιού Σωτήρας/ κολοκάσι-πούλλες Σωτήρας, ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).

Ο Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου, χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργού Γεωργίας κ. Νίκου Κουγιάλη να αυξήσει τον προϋπολογισμό κατά 35 εκατ. σε εύρος τριών χρόνων, για σκοπούς αύξησης της παραγωγής γάλακτος.

Ο Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου, εκφράζει την ευαρέσκεια του αναφορικά με την ένταξη του «Γλυκού Τριαντάφυλλου Αγρού», στο μητρώο των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ). Η Κομισιόν, σε σχετική ανακοίνωση της στην Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε. αναφέρει το παραδοσιακό αυτό προϊόν ως επιδόρπιο.

Ο Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου χαιρετίζει τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος αναφορικά με ανακοίνωση της συντεχνίας των Δημοσίων Υπαλλήλων του Τμήματος Δασών ημερομηνίας 25 Ιουνίου 2016.

Ο Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου, εκφράζει την οδύνη του για το χαμό των άτυχων δασοπυροσβεστών Ανδρέα Σοφοκλέους και Μάριου Αριστοτέλους, οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος δίνοντας μάχη με τις φλόγες.

Κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Γ.Α. με τις Αγροτικές Οργανώσεις, και προς αποκατάσταση της αλήθειας ο Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου θέτει εισηγήσεις...